Varför ska man åka på träningsläger?

Ta nytta av att åka på träningsläger som ett del mål för säsongen eller karriären. Det kan vara svårt att lägga in en period med mycket tränings på en och samma gång och speciellt när svenska vädret är som värst. Som vanligt är detta under månaderna Januari – Mars och då kan har inte mörkret och kylan släppt taget om Sverige och då kan man passa på att åka på träningsläger till varmare breddgrader.

Förbereder man sig för att säsongen ska start i April är det en perfekt grej att planera att träningsläger under våren ett par veckor innan säsongsstarten då man kan få en liten extra skjuts i försäsongen. En vecka är oftast fullspäckad för många och det kan vara svårt ibland med skola och jobb att få den där extra motivationen och procenten ut av sin träning och då kan ett träningsläger vara perfekt där man under ett par intensiva dagar får enbart fokusera på träning, mat och vila. Ett träningsläger består oftast av två – fem dagar inom Sverige eller i utlandet.

Träningsläger för försäsongen!

Många fotbollslag åker på träningsläger just för att under ett par dagar kunna maxa träningen och enbart kunna fokusera på fotbollen. Det är speciellt effektivt när man är ett lag där spelarna har andra jobb eller går i skolan. Att då få leva ett par dagar som fotbollsproffs med helpension, hotell boende och enbart fokusera på träningen är något som kan ge effekt hela säsongen.

Många lag ser även möjligheten att få spela träningsmatcher mot lag både utomlands eller inrikes som man aldrig ha möt innan och få testa nya taktiker som man har nött under sin försäsong. En annan anledning för att åka på träningsläger är att man ska få ihop gruppen och svetsa ihop den inför säsongen. Det kan vara att man har många nya spelare inför säsongen och vill ha mer tid att bli en sammansvetsad grupp. När man tränar har man oftast inte tid på försäsongen för att svetsa ihop gruppen då många kommer direkt från skolan eller jobbet och byter om och sen tränar man.

När man är på träningsläger har man mer tid för att lära känna sina nya lagkamrater. Det kan man göra när man äter tillsammans, spelar kort på kvällen eller bara umgås. Att svetsa ihop gruppen behöver inte bara vara mellan spelarna det kan även vara att ledarna har chans att få möjligheten att lära känna sina spelare bättre.

Boka träningsläger!

Gothia Sportstravel erbjuder träningsläger inom Sverige men även utomlands till länder som Tyskland, Danmark, Holland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien och Cypern. När man boka träningsläger med Gothia Sportstravel får man en och samma kontaktperson som man har kontakt med under planeringen och inför träningslägret.

Gothia Sportstravel hjälper fotbollslag att boka flyg, hotell, transfer, träningsmatcher, aktiviteter och mycket mer under sitt träningsläger!